Welkom op het blog mooiismooi

maandag 12 mei 2014

Samen koken #FRD2014

Daar zijn we weer, totaal geïnspireerd door het initiatief van Jamie Oliver en zijn Foodrevolutionday op vrijdag 16 mei 2014 ben ik maar weer even een berichtje gaan plaatsen.

Samen koken en je kinderen betrekken bij het gehele proces van inkopen, voorbereiden en koken  is voor mij niet zo vreemd, maar er zijn kinderen in dit land die werkelijk niet weten waar de aardappels, boontjes etc vandaan komen.
Laat staan dat ze misschien ook wel niet weten (mits ze niet veggie zijn) waar hun gehaktballetje vandaan komt.
Zou dat echt van een Koeiii komen?

Als je dus al zo groot moet worden , wat doet dat met je eetpatroon? Je lichaam en je algehele gezondheid voor de rest van de toekomst.

Mijn kindjes helpen altijd graag mee, niet dat ze alles eten hoor, alhoewel de jongste is best wel een lekkerbekkie, een stukje franse kaas haalt hij zijn neus niet voor op.
Laatst vroeg hij om een pannenkoek, hij bedoelt een gebakken eitje en ik dacht kom laten we het eens in een andere vorm doen, de kleine man zelf geholpen met spulletjes pakken, aardappeltjes,linzen etc.
Op de welbekende ikea kruk voor het aanrecht, mam helpen en dan komt de middelste natuurlijk ook even kijken , op de foto zijn ze een pizzadeegje aan het kneden.

Taartje in de oven en hij was heerlijk, meneertje heeft 2 punten opgegeten, van hoe hij het zelf noemt
mijntaart.






Dit recept wil ik met jullie delen:

Linzen-spinazie taart

Benodigdheden:

Pakje bladerdeeg(of zelfgemaakt korstdeegje)
250 gram verse spinazie
Blikje linzen van 400 gr
3 eieren (00)
200 ml slagroom
2 aardappels
kokosolie
zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed je quichevorm met het deeg
Laat ondertussen de linzen uitlekken
Rasp de aardappels, met schil
Roerbak de aardappel en de spinazie in de wok in een beetje kokosolie, roer de linzen erdoor en laat alles even uitlekken.
Kluts ondertussen de eieren en de room
Doe de vulling in de taart en verdeel het eimengsel erover.
30 tot 45 minuutjes in de oven, ik kijk altijd even hoe het eruit ziet.


Creatieve groet Louisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten